sam 1019

- 2016 skal være starten, ikke slutten!

Publisert: 17.11.2014
Det mener jubileumskoordinator i kommunen, Lars Erik Antonsen. Et godt samarbeid mellom isarpsborg og Sarpsborg kommune vil gi varige verdier, også etter byjubileet.


Kommunen har hovedansvaret for offentlige arrangementer og historieformidling i 1000års jubileet. Lars Erik er opptatt av at lokalhistorien skal komme tydeligere inn i skolen, at dagens unge skal kjenne Sarpsborgs historie med Olav den hellige, herregårdstiden og industriutviklingen.
- Det er viktig å gi særpinger noen konkrete ting å være stolte av. Derfor trenger vi å kjenne Sarpsborghistorien.

Han mener også det er viktig å se til Trondheim og hvordan de jobbet med sitt 1000års-jubileum i 1997. I Trondheim ble det startet opp en rekke prosjekter innen reiseliv, næring og lokalt kulturliv som byen nyter godt av den dag i dag. Slik må Sarpsborg også tenke, argumenterer jubilumskoordinatoren - Derfor er jeg veldig opptatt av at 2016 skal være starten, ikke slutten på byutviklingen i Sarpsborg! Vi må bruke jubileet til å gjøre byen til et attraktivt sted med gode karrieremuligheter og spennende fritidstilbud.

Byselskapet isarpsborg og Sarpsborg kommune jobber sammen for å skape en storslagen 1000års-fest. Mens kommunen er nøktern og jobber politisk, er byselskapet folkelig og kommersielt. Lars Erik mener de to aktørene utfyller hverandre og at det er viktig at de er samkjørte i forbindelse med jubileet. Jubilumslåten er et godt eksempel på hvordan byselskapet og kommunen samarbeider. Her sitter Lars Erik i juryen sammen med jubileumssjef i isarpsborg, Svein A. Halvorsen, og Ville-kulla Barneteater-leder Malin Schavenius. Sammen skal de velge ut 5-10 låter som fremføres i en livefinale på Sarpsborg Scene, trolig i mai 2015.
- Jeg har selv drevet med sang og musikk hele livet, så dette gleder jeg meg til, sier Lars Erik som håper på et stort engasjement rundt låtskriverkonkurransen.

Jubileumshelgen 29.-31. juli 2016 er isarpsborg og Sarpsborg kommune allerede godt igang med å planlegge. - Fredag, den 29. juli er det Olsok - med fokus på Olavsarven, kongebesøk og ulike kulturinnslag, mens lørdag 30. juli arrangerer vi en stor folkefest i Hafslundparken, forteller Lars Erik

Denne helgen er det bare å holde av i kalenderen. Du vil garantert angre om du ikke er tilstede og får med deg denne storslagne jubileumsfesten! 
1200x628 fb festuka outlet


Outlet i festteltet og langdag i sentrum
Les mer
 torgetisarp


Vinfestival på torget
Les mer
 byvandring genesis 2


Byvandring i Festuka
Les mer
 program festuka barnas festdag


Barnas helt egne dag i Festuka
Les mer
 
isarpsborg white
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com
Registrér for nyhetsbrev
Registrér for nyhetsbrev
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com