visitsarpsborg040

En sommerdag i Sarpsborg

Publisert: 05.07.2017
8 tips til aktiviteter i ferien!

1)  Barnas favoritter: Superland/Badeland - INSPIRIA Science Center - Eventyrfabrikken - Sarpsborg Bowlingsenter - Borgarsyssel Museum - Sarpsborg kino Det trenger ikke være fint vær for å bade, leke lære eller underholdes i Sarpsborg… Heldigvis! Uansett vær og vind er det nok å gjøre for de minste i ferien.  


2)  Turist i egen by: Torget - Borgarsyssel Museum - Tusenårsstien - Hafslund Hovedgård
Er du en av dem som ikke har vært inne på Hafslund Hovedgård? Eller sett Sarpsborg fra 32 meters høyde på Borgarsyssel Museum? Start gjerne på torget med en is i hånden, og gå opp gågata.

Forbi kunst, og Genesis på St. Marie Plass følger du utkikkstårnet helt til du er på Borgarsyssel Museum. Her kan man lære om Sarpsborgs historie i nye Olavs hall, se Sarpsborg fra utkikkstårnet eller være med på en guidet rundtur. Det er også mye å gjøre for barna, for eksempel Barnas Museumstafett som har aktiviteter for barn på de ulike Østfoldmuseene.

Fra Borgarsyssel Museum går Tusenårstien over fossen og helt til Hafslund Hovedgård. Langs stien kan du lese/høre om Sarpsborgs historie i det spennende kulturlandskapet på begge sider av fossen. Vel framme på Hafslund Hovedgård kan du rusle rundt i den vakre parken, som er åpen for alle, året rundt. Er du her på en søndag i sommer kan du være med på en av de oppsatte omvisningene inne på herregården.
- Eller snu hele ruten på hodet og avslutte dagen på et spisested i byen!3)  Kystsommer: Høysand - ISI Bar - Salt Restaurant Høysand Bad - badeplasser i Sarpsborg
Det er lite som slår en dag på stranden eller langs kysten om sommeren. Ta turen til Høysand og nyt den berømte bæggisen på ISI Bar, eller kanskje en rosa softis? Etter utallige runder i stupetårnet og en lang dag på stranda, passer det bra å avslutte det hele med en matbit på Salt Restaurant Høysand Bad. Det finnes mange fine badeplasser i Sarpsborg. De mest populære finner du her!   4)  Sentrumssommer: Jazzkafé - Trubadur i gågata - Sommersalg - Bakgårdskafé
Er du som Lillebjørn Nilsen, og syntes bysommeren er best? Da har du nok å kose seg med i sentrum i sommer, med både Jazzkafé på Peppes og trubadur i gågata hver lørdag. Eller hva med en tur innom en trivelig bakgårdskafé etter sommersalget? Kaffeliten har kanskje byens koseligste bakgård, med alle rettigheter. Kaffeforretningen Sarpen har også en trivelig bakgård der det flere ganger i sommer vil være konserter og underholdning.  5)  Toppturer i Sarpsborg: Appelsintoppen (17 m) - Solbergtårnet (ca. 30 m) - Tårnet på Borgarsyssel (32 m)
Se Sarpsborg fra oven fra tre ulike tårn. Appelsintoppen er et 17 meter høyt tårn i Sarpsborgmarka. Dette er en flott plass å ta matpakken på tur i skogen. Turforslag og beliggenhet finner du her! 

Solbergtårnet er en unik rasteplass med utkikkstårn ved E6 og Skjebergsletta. I en radius på omtrent en mil ligger det mange helleristninger, gravhauger og andre kulturminner. For tiden kan du se fotoutstillingen «Østfolds helleristninger i nytt lys» i Solbergtårnet.

Tårnet ved Olavs hall på Borgarsyssel er hele 32 meter høyt. Gå trappene eller ta heisen til toppen for å se utover Sarpsfossen, Glomma og hele byen! Vel nede igjen kan man lade batteriene og få seg noe godt i museumskafeen.    6)  Oldtidsruta: Tolv kulturminner i Østfold
Oldtidsruta består av av tolv kulturminner tilgjengelig for publikum. Her er helleristninger og gravrøyser fra bronsealderen, steinringer og gravfelt fra jernalderen. Flere av områdene er tilgjengelige for rullestolbrukere. Et godt utgangspunkt for denne ruta er Solbergtårnet. Oldtidsruta ligger i en radius på ca en mil rundt tårnet. Mer informasjon om Oldtidsruta og de ulike kulturminnene kan lastes ned/skrives ut her! 


7)  Hyttekos med DNT: Østtorphytta - Man trenger ikke dra så lang for å besøke en DNT-hytte. Østtorphytta ligger i skoglige omgivelser i Sarpsborg, på grensen mot Rakkestad. Dette er en ubetjent hytte som eies av DNT-Nedre Glomma. Her kan du som medlem overnatte, gå turer i området og nyte stillheten.  Er du ikke medlem er du likevel velkommen til å ta kaffen ved hytteveggen og bruke uteområdet rundt hytta. Turforslag fra hytta og informasjon om Østtorphytta finner du her!8)  Sjekk Hva-skjer kalenderenisarpsborg.com eller visitoestfold.com! Det er også mye annet som skjer i Sarpsborg i sommer. Olavfestivalen, Olav Den Heldige - Genesis, Olsok-feiring og andre arrangementer. Sjekk Hva-skjer kalenderen vår for å få oversikten over alle aktiviteter.


GOD SOMMER SARPSBORG!
1200x628 fb festuka outlet


Outlet i festteltet og langdag i sentrum
Les mer
 torgetisarp


Vinfestival på torget
Les mer
 byvandring genesis 2


Byvandring i Festuka
Les mer
 program festuka barnas festdag


Barnas helt egne dag i Festuka
Les mer
 
isarpsborg white
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com
Registrér for nyhetsbrev
Registrér for nyhetsbrev
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com