gar fra sarpsborg til trondheim2

Går fra Sarpsborg til Trondheim

Publisert: 30.03.2015
Mona-Elise Wirkola gleder seg til å gå hele pilegrimsleden fra Borgarsyssel til Nidaros, med oppstart 13. juni 2015

- Jeg har ennå ikke landet helt, smiler Wirkola.
Fra en søknadsbunke på 40 søkere, er hun valgt ut av Sarpsborg kommune, Olavsdagene og isarpsborg til å gå den 45 dager lange pilegrimsleden fra Sarpsborg til Trondheim i sommer. Wirkola har jobbet som sykepleier og rådgiver for Sarpsborg kommune. I dag er hun coach, samtalepartner og veileder i eget firma.

Hennes motivasjon for å gå pilegrimsleden er muligheten for meditasjon, selvinnsikt og stillhet.
- Jeg er sikker på at en slik vandring gjør noe med deg. Det er sjelden man har mulighet til å gå inn i seg selv i så stor grad. I tillegg gir pilegrimsleden henne mulighet til å gjøre tre ting på en gang - Å gå, få en større innsikt i norsk geografi og historie. Hun er klar over at det kan bli tungt, og er aller mest redd for gnagesår - Det fikk jeg da jeg og en venninne gikk fra Sarpsborg til Skagen for noen somre tilbake.

Med bakgrunn fra helsevesenet, vet hun hvor viktig mosjon og bevegelse er - Stillesitting er drepende. Jeg vil jobbe for at det blir mer legitimt å bevege seg ute, også på jobb, for eksempel ved å ha gå-møter. Som blogger og skribent for Sarpsborg Arbeiderblad, ønsker hun ogs�� å formidle underveis. - Jeg har en blogg hvor jeg vil komme med faste publikasjoner fra vandringen.

Wirkola setter stor pris på den støtte hun får hjemmefra til å gå pilegrimsleden - Mannen min sa at selvfølgelig måtte jeg gjøre dette. Han skulle ta seg av ungene. Det er nok verst for meg som må være vekk fra familien i så mange uker, men vi satser på at de kan møte meg underveis.

Hun håper også flere sarpinger slår følge med henne den 13. juni fra Borgarsyssel museum. Alle er velkommen til å være med å gå den første etappen frem til Råde, og gjerne også helt frem til Trondheim om man har anledening til det. I 2016 vil det være mulghet for å gå leden motsatt vei - fra Trondheim til Sarpsborg.


 
img 0475


Kunde- og minglekveld
Les mer
 1200x628 fb %c3%b8lsmaking


Øl-smaking for damer
Les mer
 p1130518


Toppturer i Østfold
Les mer
 minglekveld fb event


'
Les mer
 
isarpsborg white
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com
Registrér for nyhetsbrev
Registrér for nyhetsbrev
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com