program2016-brosjyren bl  (flyttet) 1

Litteraturuka 2016

Publisert: 31.10.2016
Fra Tunesteinen til fantasy

«Litteraturuka Sarpsborg vil i jubileumsåret inspireres av Tunesteinen og de urnordiske runer som er risset inn i den. Herfra vil vi bevege oss gjennom historien og fremover mot vår tid og inn i Fantasy-litteraturen. …Året er også et jubileumsår for forfatteren Roald Dahl. Hans far, Harald Dahl, kom fra Sarpsborg. Vi har kalt dette «Roald i 100» – og dette vil prege det programmet som da vil bli satt for barna – og for Årets Skrivekonkurranse 2016.» -Litteraturuka


Her er noe av det du kan ta del i under Litteraturuka 2016 7.-12. november:
  • 7. november: Åpning av Litteraturuka Sarpsborg 2016 - Åpning av Litteraturuka ved ordfører Sindre Martinsen-Evje. Urfremføring av musikkstykket «Tunesteinen». «Jakten på Olav den hellige» Et møte med forfatteren og religionshistoriker Øystein Morten. «En mann kom ned fra Raet». Nyskrevet «bronsealdertekst» av og med forfatter Andrew J. Boyle. Musikk komponert av Jonas Bjerketvedt. 300 gratisbilletter ligger ute på ticketco.no
 
  • 8. november: Historisk symposium - Del I & II: «Fra Tunesteinen til Fantasy» En fullspekket dag på INSPIRIA Science Senter med alt fra Minecraft til foredrag. Se ticketco.no for billetter!
 
  • 10. november: Elling-bloggen med Ingvar Ambjørnsen. Ambjørnsens «Elling» har gjenoppstått etter femten års fravær. Som blogger. En mann som blogger om alt mellom himmel og jord, fra liv og død og de store spørsmål, til bitte små hverdagsligheter. Se ticketco.no for billetter!
 
  • 12. november: Konsert med Vamp VAMP avslutter Litteraturuka! Vamp har eksistert i 24 år og er et av landets mest meritterte band. Bandet har fått hedersbevisninger og priser både nasjonalt og lokalt, blant annet 5 Spellemannspriser og dessuten blitt kåret til ”Årets spellemann". Se ticketco.no for billetter! 


Få oversikten over alt som skjer i Litteraturuka her
1200x628 fb festuka outlet


Outlet i festteltet og langdag i sentrum
Les mer
 torgetisarp


Vinfestival på torget
Les mer
 byvandring genesis 2


Byvandring i Festuka
Les mer
 program festuka barnas festdag


Barnas helt egne dag i Festuka
Les mer
 
isarpsborg white
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com
Registrér for nyhetsbrev
Registrér for nyhetsbrev
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com