pensel%26penn

Med pensel & penn

Publisert: 29.03.2016
Boklansering på Soli Brug 2. april

Lørdag 2. april kl. 12.00 lanseres boken «Historiske fortellinger i pensel og penn: Sarpsborg gjennom 1000 år» på Soli Brug. Samtidig åpner kunstutstillingen «100 malerier 1000 år» som har vært bidragsytere i boken, også på Soli Brug. Boken er et samarbeid mellom to prosjekter, malere og etablerte kunstnere tilknyttet Atelier Gyllensten & Stahl og skribenter med tilhørighet til Sarpsborg. De aller fleste er glade amatører. 

Det hele startet med et ønske om å skrive og formidle, men i mangel på tilgjengelig skrivekurs startet Hilde Vatn Sørlie likeså godt sitt eget, med Kari Gjæver Pedersen som kursholder. Kurset «Fra skrivekurs til bok» talte til slutt 6 deltakere, som senere skulle få navnet Skribentene. Skribentene utgjør også redaksjonen i boken og har jobbet på spreng det siste halvannet året for å ferdigstille den til 2016. I boken tar de oss med gjennom 1000 år med sarpehistorie i form av skjønnlitterære tekster og tilhørende malerier. Selv om tekstene i seg selv er fiktive, er de historiske figurene og det historiske bakteppet korrekt. Skribentene har derfor brukt mye tid på å sette seg inn i dette stoffet. - Det har vært viktig for oss å være tro mot historiske hendelser. Det har vært med respekt og ærefrykt vi har skrevet disse tekstene, sier Kari Englund. De understreker at alle fortellinger og bilder i boken er nye og produserte med tanke på jubileet.

På lørdag blir det storfint besøk der ordfører Sindre Martinsen-Evje offisielt åpner både boklanseringen og kunstutstillingen på Soli Bruk kl. 12.00. Det vanker også flere overraskelser for de som kommer denne lørdagen. Men det vil de ikke Skribentene si noe mer om…

Ønsker du et eksemplar av denne boken etter lansering finner du den på Soli Bruk, hos isarpsborg, eller direkte fra Skribentene. Inntektene går til nye skrivekurs som etter planen har oppstart til høsten. Da åpnes det opp for nye medlemmer. Har du en skribent i magen?   

penn%26pensel
1200x628 fb festuka


.
Les mer
 h%c3%b8nekasting


Barnas Festdag - Festuka i Sarpsborg
Les mer
 stolpejakten


Stolpejakten 2018 er i gang!
Les mer
 17-mai-hovedarrangement 1


17. mai i Sarpsborg
Les mer
 
isarpsborg white
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com
Registrér for nyhetsbrev
Registrér for nyhetsbrev
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com