sam 4020
Slå følge med Mona-Elise Wirkola langs pilegrimsleden fra Sarpsborg til Oslo. Foto: Elin Strand Larsen

Pilegrimvandring, 13-18. juni

Publisert: 09.06.2015
Har du lyst til å slå følge med Mona-Elise Wirkola fra Borgarsyssel i Sarpsborg til Oslo? Seremoni før fellesvandring ved St. Nikolas kirkeruin kl 07:30 (OBS! Se tidspunkt!) på lørdag.

Pilegrimsveien gjennom Østfold og Akershus ligger der som et vakkert perlekjede gjennom et variert og frodig landskap. Her er det ro og skjønnhet som råder, med alt fra dype skoger med stille skogstjern til parkanlegg med vakre rosehaver rundt herregårder som er fylt opp med spennende historie. Wirkola skal gå hele veien fra Sarpsborg til Trondheim, men du velger helt selv hvor langt du skal følge henne. Lørdag 13. juni arrangeres det fellesvandring med guide fra St. Nikolas kirkeruin i Sarpsborg gjennom Østfold og Akershus med endepunkt i Oslo 18. juni.

Program for pilegrimsvandringen, Sarpsborg-Oslo:
  • Lørdag 13. juni: Vandringen starter ved St. Nikolas kirkeruin på Borgarsyssel Museum i Sarpsborg. Her blir det en høytidelig avsendelses-seremoni. Turen går forbi Olavskilden og videre til Soli Brug hvor det blir både lunsj og utstillingsåpning. Videre fortsetter vandringen til den vakre middelalderkirken i Råde. Den første dagen avsluttes med middag og overnatting på Grønn Pause og Kihl Gård i Råde.
  • Søndag 14. juni: Vandringen fortsetter fra Råde til Moss, med stopp på Rygge Kirke og Kallum Gård med servering av rømmegrøt i flotte omgivelser. Noe av etappen på dag to vil foregå  med minibuss. Overnatting på Moss hotell og middag på Husmann restaurant i Moss sentrum.
  • Mandag 15. juni: Fra Moss går turen videre langs kysten til Son, med overnatting og middag på Solåsen Pilegrimsgård.
  • Tirsdag 16. juni: Fra Son går vandringen gjennom åpent landskap med kornåkre til Ås. Leden går her gjennom parklandskapet og forbi de gamle bygningene på universitetet og opp til kirken.  I Ås er det overnatting på Ås Gjestehus.
  • Onsdag 17. juni: Fra Ås går turen gjennom skog og gammelt kulturlandskap til Kolbotn med overnatting på Quality Hotel Mastemyr.
  • Torsdag 18. juni: Siste del av turen går inn til Oslo med endestopp og eventuell overnatting på Gjesthuset Lovisenberg.

Vær med på tidenes pilegrimstur! Se KART for pilegrimsvandringen her.
For mer informasjon, priser og påmelding, ta kontakt med isarpsborg: info@isarpsborg.com Tlf: 69130070 / 47679690
 
1200x628 fb festuka outlet


Outlet i festteltet og langdag i sentrum
Les mer
 torgetisarp


Vinfestival på torget
Les mer
 byvandring genesis 2


Byvandring i Festuka
Les mer
 program festuka barnas festdag


Barnas helt egne dag i Festuka
Les mer
 
isarpsborg white
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com
Registrér for nyhetsbrev
Registrér for nyhetsbrev
Besøksadresse: Torget 5, 1707 Sarpsborg
Postadresse: Postboks 246, 1702 Sarpsborg
E-post: info@isarpsborg.com